aktualności

czyli co nowego na naszym Kulinarnym Szlaku i nie tylko

Wejherowo

Wejherowo to średniej wielkości miasto leżące na pograniczu Pojezierza Kaszubskiego i Pradoliny Redy – Łaby. Jest elementem Małe Trójmiasto Kaszubskie, a wydany pod koniec XIX w. słownik geograficzny Królestwa Polskiego…

Jarmark Dominikański

758 lat tradycji i 23 dni doskonałej zabawy – Jarmark św. Dominika! Tu się kupuje, targuje, poszukuje skarbów, słucha muzyki i znajduje piękne kadry do pamiątkowych fotografii. Jest gwarnie i…

Hotel Olimp Business & SPA

Goście odwiedzający Hotel Olimp Business & SPA mają do dyspozycji klimatyzowane pokoje z widokiem na miasto. Wyposażenie każdego z nich obejmuje telewizor z płaskim ekranem i dostępem do kanałów kablowych,…

Sylwia Stachyra

Gotowała w różnych miejscach na świecie, teraz przekazuje wiedzę innym Już jako mała dziewczynka, pod nieobecność rodziców, wyciągała ziemniaki ze schowka i stojąc przed blatem na taborecie przygotowywała dla swoich…

Grzybobranie

Od 17 do 19 września w Lisewskim Dworze odbywało się Grzybobranie. Na wspólną imprezę zaproszeni zostali szefowie kuchni z całej Polski, a organizatorami byli Aleksandra i Marcin Świerk – właściciele…

Lisewski Dwór

Lisewski Dwór wziął swoją nazwę od polskiej rodziny Lisewskich, założycieli Lisewa z XV wieku. W 1575 roku majątek po Lisewskich objęła rodzina Jackowskich, którzy dzierżyli majątek w Lisewie do pierwszej…

X Weekend Kulinarny

Zapraszamy na X Weekend Kulinarny w Gdyni, który odbędzie się w dniach 24 - 26 sierpnia. Jubileuszowa edycja daje powiew świeżości w postaci nowych miejsc na trasie Rajdu po restauracjach.…

Kulinarna Świętojańska

Tegoroczna edycja festiwalu przyciągnęła tysiące amatorów dobrej kuchni. Ulica Świętojańska otworzyła swoją przestrzeń dla mieszkańców Gdyni i turystów, prezentując kulinarną wizytówkę miasta. Swoją bogatą ofertą mogło pochwalić się prawie czterdziestu…

Jacek Fedde i jego przygoda z gotowaniem

Kuchnia od dzieciństwa przyciągała go jak magnes. Babcia świetnie gotowała i dzięki niej świat aromatycznych przypraw, świeżych warzyw i owoców czy soczystego mięsa pochłonął go bez końca. Dziś jest doświadczonym…

Zapisz swoją restaurację do plebiscytu