Paweł Mieszała jurorem Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Swoje pierwsze kroki w zawodzie cukiernika stawiał u najlepszych cukierników świata. Dziś dołączył do grona jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Paweł Mieszała to niekwestionowana gwiazda polskiego cukiernictwa. W swojej ponad 25. letniej pracy zawodowej zdążył uzyskać tytuły mistrza Polski i świata w cukiernictwie. W 1997 roku zajął I miejsce w Mistrzostwach Świata Cukierników IKF w Stuttgarcie w kategorii witryny sklepowe. Brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie, najbardziej prestiżowym konkursie na świecie.

Dawno temu zapragnął zostać cukiernikiem, z czego zwierzył się swojemu pierwszemu mistrzowi – Wojciechowi Kundelskiemu. Wspólnie pracowali przez 15 lat. Wspomina, że był to czas kształtowania się jego osobowości cukierniczej. I tak zaczęła się jego kariera w tej branży.

Dziś sam jest cenionym wykładowcą i szkoleniowcem. Był też trenerem reprezentacji Polski na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2010 roku. Dla wielu adeptów sztuki cukiernictwa stał się niekwestionowanym mentorem , którego podopieczni osiągają niezwykłe sukcesy w branży.

Jest także właścicielem cukierni Pawlova, gdzie można skosztować  tradycyjnych oraz wyszukanych słodkości. Jego smaki nazywane przez klientów są działami sztuki.

Podczas 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski Paweł Mieszała zasiądzie za stołem sędziowskim i będzie oceniał zawodników tego najbardziej prestiżowego konkursu dla profesjonalnych kucharzy, który odbędzie się w dn. 1-2 października, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL.

Bądź z nami kontakcie

Paweł Mieszała jurorem Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Swoje pierwsze kroki w zawodzie cukiernika stawiał u najlepszych cukierników świata. Dziś dołączył do grona jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Paweł Mieszała to niekwestionowana gwiazda polskiego cukiernictwa. W swojej ponad 25. letniej pracy zawodowej zdążył uzyskać tytuły mistrza Polski i świata w cukiernictwie. W 1997 roku zajął I miejsce w Mistrzostwach Świata Cukierników IKF w Stuttgarcie w kategorii witryny sklepowe. Brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie, najbardziej prestiżowym konkursie na świecie.

Dawno temu zapragnął zostać cukiernikiem, z czego zwierzył się swojemu pierwszemu mistrzowi – Wojciechowi Kundelskiemu. Wspólnie pracowali przez 15 lat. Wspomina, że był to czas kształtowania się jego osobowości cukierniczej. I tak zaczęła się jego kariera w tej branży.

Dziś sam jest cenionym wykładowcą i szkoleniowcem. Był też trenerem reprezentacji Polski na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu w 2010 roku. Dla wielu adeptów sztuki cukiernictwa stał się niekwestionowanym mentorem , którego podopieczni osiągają niezwykłe sukcesy w branży.

Jest także właścicielem cukierni Pawlova, gdzie można skosztować  tradycyjnych oraz wyszukanych słodkości. Jego smaki nazywane przez klientów są działami sztuki.

Podczas 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski Paweł Mieszała zasiądzie za stołem sędziowskim i będzie oceniał zawodników tego najbardziej prestiżowego konkursu dla profesjonalnych kucharzy, który odbędzie się w dn. 1-2 października, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL.

Bądź z nami kontakcie