Restauracja Zamek w Bytowie

Restauracja Zamek to wyjątkowa przestrzeń, w której tradycja łączy się z nowoczesnością. Powrót do odległych czasów przywołała w tym miejscu 10 listopada obecność rogali marcińskich – z nadzieniem z białego maku, którego starodawna receptura jest owiana tajemnicą. Podczas „Święta Gęsi”, zorganizowanego przez Restaurację Zamek w Bytowie te słodkie przysmaki odegrały główną rolę wraz z gęsiną. Uczestnicy wydarzenia mogli skosztować gęsiny w różnych wariantach: przystawki, pierogów, wątróbki, piersi oraz udek.

Święto Gęsi na Kaszubach

W sobotę 10 listopada świętowano w Restauracji Zamek w Bytowie podwójnie. Dzień należał do gęsiny i św. Marcina. Uczcie dla podniebienia podczas „Święta Gęsi” towarzyszyły liczne degustacje potraw mięsnych i deserów. Za pełną listę smaków odpowiadał Szef kuchni Tomasz Szydzikowski oraz wspierający go Szef Grzegorz Wójcik. 

Mistrzowie kulinarni, miłośnikom deserów nie pozostawili prostego wyboru – poza rogalami marcińskimi serwowano ciasta oraz tort. Słodko-wytrawnych połączeń tego dnia było więcej. Smakowe doznania z toskańskich wzgórz przywołał dostawca win do najlepszych restauracji – Winne Pola. Kto jednak myśli, że Święto Gęsi to tylko pyszne degustacje, jest w błędzie. Wydarzeniu towarzyszy wspaniała atmosfera, którą budują licznie przybyli goście i muzyczna oprawa na żywo.

Zapisz swoją restaurację do plebiscytu