Sylwester Szefów Kuchni

Sylwester w październiku? Brzmi nietypowo, ale Oni to zrobili – szefowie kuchni i cukierni z całej Polski nowy rok przywitali nieco wcześniej, niż sugeruje kalendarz. Bal sylwestrowy mistrzów smaku odbył się 29 października w Hotelu Almond w Gdańsku. Na parkiecie nie zabrakło rozbójników i marynarzy, bo goście bawili się tego wieczoru w pirackim stylu.

Obowiązki zawodowe bardzo często nie pozwalają szefom kuchni i cukierni świętować Sylwestra. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich postanowiło to zmienić i przywitać wspólnie Nowy Rok dwa miesiące wcześniej. Bal Sylwestrowy Szefów Kuchni i Cukierni odbył się 29 października w gdańskim hotelu Almond Business&Spa. W drugiej edycji wydarzenia wzięło udział ponad 200 osób, w tym szefowie kuchni wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich i redaktorzy naczelni mediów branżowych i lifestyle’owych z całej Polski. Wieczór poprowadził Robert Bochenko z firmy Kulinarneshow, a kubki smakowe gości rozpieszczał szef kuchni restauracji Magiel, Przemysław Langowski. Bar przygotowały Stary Browar Kościerzyna i marka Soplica.

Podczas nocy sylwestrowej nie zabrakło atrakcji. Goście spotkania mogli podziwiać kulinarne show – gotowanie live cooking, zobaczyć pokaz tańca brzucha, sportretować się u karykaturzysty i uchwycić sylwestrowe wspomnienie na zdjęciu dzięki fotobudce. Tradycja podniebnego pokazu ustąpiła miejsca słodkiej rozkoszy. Tuż przed godziną 22 rozbłysły fajerwerki, a o północy pojawił się na sali gość specjalny – tort przygotowany przez cukiernię Sowa.

Zespół Rarytas i DJ Solero nie pozwolili gościom na szybkie opuszczenie parkietu. Uczestnicy balu sylwestrowego bawili się na parkiecie przez cały wieczór.

Zapisz swoją restaurację do plebiscytu